Magomed Ismailov besegrade Alexander Shlemenko

Magomed Ismailov defeated Alexander Shlemenko

Den ryske mellanviktaren Magomed Ismailov återvände framgångsrikt till blandad kampsport efter mer än ett års uppehåll med en dominerande seger över sin landsman Alexander Shlemenko vid RCC 13-turneringen i Jekaterinburg.

Kampen, som blev evenemangets huvudevent, gick hela sträckan i fem omgångar och slutade med segern för Bald Predator, som vann kampen på alla domares kort med en poäng på 50-44.

Efter att ha gjort ett inte särskilt framgångsrikt försök att bekämpa Shlemenko i den första omgången, bytte Ismailov till plan ”B” och tillbringade resten av kampen i en ställning där han ägde initiativet, rörde sig aktivt, kastade fler slag och samtidigt tiden fördelade sina krafter korrekt för alla tjugofem minuters matcher.

Shlemenko, tvärtom, såg långsam ut, rörde sig lite och tog motståndarens slag, gick in i ett dövt försvar, som ofta svikit honom, och Storms signaturslag med rotation skar till största delen genom luften.

Trots den låga aktiviteten såg Shlemenko utmattad ut i den fjärde omgången, och i den femte omgången drog domaren Vyacheslav Kiselev en poäng från honom för den systematiska förlusten av ett lock och ett slag efter stoppsignalen. En straffpoäng motiverade Shlemenko till slutspurten, men den kvarvarande minuten räckte inte till för att rycka till sig segern i duellen.

Icke desto mindre, efter den sista sirenen, kastade Alexander Shlemenko, vars ansikte var svullen av allvarliga blåmärken och skärsår, upp händerna i seger och vägrade krama Magomed Ismailov, som uppenbarligen var förlust på grund av motståndarens beteende.

”Den här kampen ägde rum precis som en drömkamp, ​​och precis som jag föreställde mig det,” sa Ismailov, som vann det exklusiva RCC-ligabältet, efter att domen meddelats. ”Vem andas inte i två omgångar!? Bröder, vem är det basar!? Här är fem omgångar över! Vadå, dansa för en Lezghin!?”

I sin tur gjorde Shlemenko det klart att han räknade med en revansch med Ismailov, eftersom han inte höll med domarnas beslut.

”Självklart skulle jag vilja ha en revansch”, sa den tidigare Bellator-mästaren. ”Jag tycker att jag förtjänade det, för det verkade för mig att vi åtminstone kämpade på lika villkor”

En minut senare närmade sig ”Storm” återigen mikrofonen och bad sina fans om ursäkt.

”Kära vänner, jag vill be om förlåtelse – hittills har jag gjort allt jag kunnat. Jag kommer fortfarande att träna för att slåss. Lite räckte inte. Tack till alla som kom och stötta”