Stevenson slår Conceição og lar titler ikke gjøres krav på

stevenson-beats-conceicao-leaving-titles-unclaimed-jpg

Prudential Center, Newark, New Jersey, USA. I kveldens hovedarrangement slo amerikanske Shakur Stevenson (19-0, 9 KOs) den olympiske mesteren fra 2016, brasilianske Robson Conceição (17-2, 8 KOs), men sto tidligere uten titler ved innveiingen. WBC og WBO super fjærvektsbelter (opptil 59 kg) forble ledige.

Southpaw-favoritten jobbet mer aggressivt enn vanlig, som lovet før kampen. Han gikk gjennom flere venstre kroker og straighter. Som svar kastet Conceição toere, ofte skutt mot kroppen. En svært konkurransedyktig runde.

Ved den tredje tre-minutters perioden grep Stevenson endelig initiativet: han scoret en venstre uppercut, som ristet Conceição lett, ofte slo gjennom kroppen – ofte fløy slagene litt lavere enn forventet. Amerikaneren satte en komfortabel avstand, dikterte tempoet og tettheten i kampen.

I 4. runde besøkte brasilianeren lerretet to ganger. Dommeren tok det andre fallet for en knockdown (venstre rett på kroppen). Stevenson knuste praktisk talt motstanderen. Den tredje i ringen lot favoritten ofte skyte under midjen, tråkke på føttene. Conceição gikk praktisk talt inn i overlevelsesmodus.

I 6. runde advarte dommeren til slutt Stevenson for lave slag. Som svar begynte han å jakte på motstanderens hode. Det viste seg vellykket, siden Conceição, av vane, prøvde å lukke kroppen fra slag. Solid gikk til den olympiske mesteren.

I 9. runde straffet dommeren favoritten. Nei, ikke et slag under beltet – han kastet den med en bryteteknikk. Tilsynelatende er de lei av clinches fra motstanderen. Wow! Stevenson gjentok trikset i den 10. treminuttersperioden – så du kan tape ved diskvalifikasjon.

.@ShakurStevenson ble lei av alle beholdningene #StevensonConceicao pic.twitter.com/1NB2YuutL1

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) 24. september 2022

I 11. runde ble Conceição alvorlig sjokkert flere ganger, men falt ikke – Stevenson presset solid på etter to så som så tre minutter på rad. Den siste runden ble også diktert av mesteren.

Dommernes poengsum: 117-109, 118-108 og 117-109 i favør av eks-mesteren.