Stevenson slår Conceição og efterlader titler uhævede

stevenson-beats-conceicao-leaving-titles-unclaimed-jpg

Prudential Center, Newark, New Jersey, USA. I aftenens hovedbegivenhed slog amerikanske Shakur Stevenson (19-0, 9 KO’er) den olympiske mester i 2016, brasilianske Robson Conceição (17-2, 8 KO’er), men stod tidligere uden titler ved indvejningen. WBC og WBO super fjervægt bælter (op til 59 kg) forblev ledige.

Southpaw-favoritten arbejdede mere aggressivt end normalt, som lovet før kampen. Han gik gennem flere venstre kroge og straights. Som svar kastede Conceição toere, ofte skudt mod kroppen. En meget konkurrencedygtig runde.

Ved den 3. tre-minutters periode greb Stevenson endelig initiativet: han scorede et venstre uppercut, som rystede Conceição lidt, ofte slog gennem kroppen – ofte fløj slagene lidt lavere end forventet. Amerikaneren satte en behagelig afstand, dikterede kampens tempo og tæthed.

I 4. runde besøgte brasilianeren to gange lærredet. Dommeren tog det andet fald for en knockdown (venstre lige på kroppen). Stevenson knækkede praktisk talt sin modstander. Den tredje i ringen tillod favoritten ofte at skyde under taljen, træde på fødderne. Conceição gik praktisk talt i overlevelsestilstand.

I 6. runde advarede dommeren endelig Stevenson for lave slag. Som svar begyndte han at gå på jagt efter modstanderens hoved. Det viste sig med succes, da Conceição af vane forsøgte at lukke kroppen for slag. Solid gik til den olympiske mester.

I 9. runde straffede dommeren favoritten. Nej, ikke et slag under bæltet – han kastede det med en brydeteknik. Tilsyneladende er de trætte af clinches fra modstanderen. Wow! Stevenson gentog tricket i den 10. tre-minutters periode – så du kan tabe ved diskvalifikation.

.@ShakurStevenson blev træt af alle bedrifterne #StevensonConceicao pic.twitter.com/1NB2YuutL1

— ESPN Ringside (@ESPNRingside) 24. september 2022

I 11. runde blev Conceição alvorligt chokeret flere gange, men faldt ikke – Stevenson pressede solidt på efter to halvdårlige tre minutter i træk. Den sidste runde blev også dikteret af mesteren.

Dommernes score: 117-109, 118-108 og 117-109 til fordel for eks-mesteren.