Unbeaten Byunn og McCrory konkurrerte om tittelen, åpningsakten var biter

unbeaten-byunn-and-mccrory-competed-for-the-title-the-opening-jpg

Fabriksporthalle, Frankfurt, Tyskland. I hovedbegivenheten til showet ble den ledige IBO lett tungvektstittelen (opptil 79,4 kg) spilt av ubeseiret tyske Leon Byunn (18-1, 9 KOs) og prospektet Pedraig McCrory (15-0, 9 KOs). Gjesten vant.

Bunn presset seg sakte bak den tradisjonelle tyske høyblokken. McCrory jobbet ukonvensjonelt: lavt nede hender, hyppig bytte av stativer, uventede slag i merkelige vinkler, noen ganger falt bak feiende sprut.

Byunn stakk gjestens nese. Som svar ristet han favoritten med en venstre krok, for så å droppe den. Han var nær ved å utsette, men dommeren fant en unnskyldning for å gripe inn – han ga tyskeren litt tid til å komme seg.

I 3. runde var Byunn igjen på besøk på gulvet. Han klarte å halde ut til gong, men så krøp han så vidt til hjørnet sitt. Uppercuts og side McCrory er veldig farlige. Det verste av alt er at han kaster disse tunge bombene i serier. Tyskeren prøvde å gjemme seg i clinchen, men var også fysisk underlegen iren – han kastet av seg motstanderen.

Byunn klarte å unngå gulvet i 4. og 5. runde, men tapte likevel uten opsjoner. I den sjette tre-minutters perioden slo McCrory ned motstanderen #3. Dommeren så nøye på Bunn og skjønte at nok var nok.

McCrory TKO 6.

I grensen for den andre fjærvekten (opptil 59 kg), europeisk amatørmester irsk prospekt
Kurt Walker (4-0, 1 KO) slo den unge colombianeren
Yina Caicedo (6-5-3, 2 KO).

Underdogen prøvde hardt å pålegge favoritten powerboksing, og i en av episodene bet han ham til og med. Likevel hjalp det ikke – iren vant etter avgjørelse fra dommerne. Men for ikke å si at jeg ble imponert.