Casimero startet nesten veien til å erobre 4. vektdivisjon med en diskvalifikasjon

casimero-almost-started-the-road-to-conquering-the-4th-weight-jpg

Paradise City Plaza, Incheon, Sør-Korea. I hovedbegivenheten til showet begynte erobreren av tre vektkategorier, filippineren Jonriel Casimero (31-4, 21 KOs) sin oppstigning til den fjerde – han kjempet i den andre bantamvektgrensen (opptil 55,3 kg).

Men ting gikk ikke etter planen. Favoritten kan godt tape ved diskvalifikasjon i en kamp med to ganger eks-søker fra Japan Ryo Akaho (39-2-2, 26 KO).

Soldatene så på hverandre. Begge satset på raske angrep. Akaho forstyrret kroppen til eks-mesteren, han prøvde tradisjonelt å kutte ned med en feiende venstre krok.

Lidenskapene eskalerte til det ytterste i den andre tre-minutters perioden. I et av angrepene bommet Casimero og havnet på lerretet. Dommeren bestemte seg for å åpne en konto. Filippineren skyndte seg umiddelbart for å vinne tilbake episoden, slo med en venstre krok, sjokkerte motstanderen. Akaho overlevde og gned ryggen mot ringens tau. Men eks-mesteren endte opp og begynte i kampens hete å slå motstanderen på bakhodet.

Da dommeren til slutt grep inn (han jobbet veldig utydelig), krevde japanerne tid for å komme seg, og nektet senere å fortsette i det hele tatt. Den tredje i ringen rådførte seg med (antagelig) representanter for den atletiske kommisjonen, hvoretter det ble besluttet å erklære kampen ugyldig.

NC 2.

På oppvarmingen tapte den eldgamle meksikanske eks-verdensmesteren Johnny Gonzalez (69-12-1, 56 KO) mot japaneren Takuya Watanabe (39-11-1, 22 KO).

Kampen viste seg å være tøff og konkurransedyktig, gikk hele distansen. En dommer bestemte at det mest rettferdige utfallet ville være uavgjort (95-95), men resten var mot – 97-93 og 96-94 til fordel for underdogen.