Resultater fra UFC 298: Topuria slog Volkanovski ud, Whittaker besejrede Costa

UFC 298 resultater: Topuria slog Volkanovski ud, Whittaker besejrede Costa

Den ubesejrede spansk-georgiske kæmper Elijah Topuria brød Alexander Volkanovskis fire år lange dominans i UFC’s fjervægtsdivision med en tidlig knockoutsejr over australieren ved UFC 298 i Anaheim.

Titelkampen, som var hovednavn i den nummererede begivenhed, sluttede efter 3:32 i anden runde, da Topuria skubbede sin modstander i nettet med en serie på tre slag, før et højre hook sendte ham i en dæmpet knockout. Indtil da havde weltervægterne været en jævnbyrdig standup-kamp uden nogen klar fordel til nogen af siderne.

I interviewet efter kampen udfordrede Elijah Topuria Conor McGregor til at være hovednavn ved UFC-stævnet i Spanien, mens Alex Volkanovski gjorde det klart, at han forventer at få en øjeblikkelig revanchekamp.

I turneringens co-main event satte den tidligere UFC-mester i mellemvægt Robert Whittaker sin karriere tilbage på sporet efter et tidligt nederlag til Dricus Du Plessis og besejrede den tidligere titeludfordrer Paulo Costa to gange med enstemmig afgørelse 30-27 og 29-28 over tre runder.

I slutningen af første runde havde brasilianeren en chance for at vinde kampen tidligt, da han rystede sin modstander alvorligt med et benspark fra turnbucklen, men australieren blev reddet ved halvlegssignalet.

I stævnets tredje main event hentede den ubesejrede irske weltervægter Ian Machado Garry sin syvende sejr i verdens stærkeste liga, da han vandt en split decision over amerikaneren Jeff Neil efter tre tætte runder.

Efter kampen, der blev buhet ud af et utilfreds publikum, udfordrede Garry Colby Covington og lovede at sende den tidligere UFC-mester på pension.

En potentiel letvægtskamp mellem Henry Sehudo og Merab Dvalishvili gik over hele distancen og endte med, at den georgiske kæmper vandt en enstemmig afgørelse på 29-28 i tre runder.

I de første fem minutter lykkedes det “The Triple Champion” at ryste sin modstander med et venstre jab, men Dvalishvili kom hurtigt til fornuft og øgede presset efter pausen og tog til sidst de resterende to runder med selvtillid.

I et interview efter kampen udtalte Merab Dvalishvili, at han ønsker at se vinderen af titelkampen mellem Sean O’Malley og Marlon Vera, som er hovedattraktionen ved UFC 299 i Miami den 9. marts, som sin næste modstander.

Andre resultater inkluderede en skuffende præstation af den russiske mellemvægter Roman Kopylov, som brød en sejrsstime på fire kampe med et knockout-nederlag til amerikaneren Anthony Hernandez på rear-naked choke i anden runde.

Marcos Rogerio de Lima, Mingyan Zhang og Danny Barlow fik tidlige sejre.