UFC 286-resultater: Edwards beseiret Usman, Fiziev tapte mot Gaethje

UFC 286 results: Edwards defeated Usman, Fiziev lost to Gaethje

Den britiske fighteren Leon Edwards gikk inn i åttekanten for første gang i karrieren som den nåværende UFC-mesteren i weltervekt, og forlot den med et belte rundt livet, og beseiret nigerianske Kamaru Usman for andre gang på rad.

Tittelkampen som ledet UFC 286 i London gikk hele veien, med fem runders flertallsseier 48-46 to ganger og 47-47 til Edwards. Britens seier ville vært enstemmig hvis ikke dommer Herb Dean i tredje runde hadde trukket ett poeng fra ham for å ta nettet.

Kjemperne tilbrakte mesteparten av kampen i stående stilling, hvor Edwards aktivt håndterte motstanderens ben og kropp med lave og mellomstore spark, og også farlig møtte ham med knærne, og forhindret Usman fra hensynsløst å kaste seg for føttene hans. I tillegg lot ikke «Rocky» seg legge seg, og reiste seg nesten umiddelbart til stativet, da motstanderen likevel klarte å overføre ham.

I co-main-arrangementet beholdt den tidligere midlertidige UFC lettvektsmesteren Justin Gaethje sin plass i topp tre i divisjonen, og returnerte karrieren til et vellykket spor i konfrontasjonen med Rafael Fiziev.

I første runde ble hastigheten til «Ataman» et problem for amerikaneren, som ikke holdt tritt med motstanderen og bommet mye, men i den andre fem-minutters perioden begynte Fiziev å bremse, og Gaethje, tvert imot, fant avstanden og begynte å handle skarpt med et stikk, og koblet sammen en knusende høyre uppercut.

I den siste fem-minutters perioden gjorde Justin Gaethjes slag ansiktet til Rafael Fiziev til en blodig maske, og på slutten av kampen overførte amerikaneren aserbajdsjaneren, satte et aksent poeng i kampen og tok seieren med flertall av dommerstemmer med en score på 29-28 to ganger og 28-28.

I turneringens tredje viktigste begivenhet avsluttet den islandske weltervekteren Gunnar Nelson i første runde med en albuespak av amerikaneren Brian Barberen.

Blant andre resultater av arrangementet, noterer vi oss den mislykkede prestasjonen til den georgiske mellomvekten Roman Dolidze, som tapte en enstemmig avgjørelse til italieneren Marvin Vettori, samt en annen suksess til den ubeseirede innfødte i Dagestan, Muhammad Mokaev, som representerte England, som fullførte brasilianeren Zhafel Filho med brukket nakke i tredje runde.

Tidlige seire ble vunnet av Jack Shore, Yanal Ashmoz, Christian Duncan og Jake Hadley.