Petr Yan tapte mot Aljamain Sterling på UFC 273

Petr Yan förlorade mot Aljamain Sterling på UFC 273

Dommerne i Florida State Athletic Commission tillot ikke Petr Yan å forene de midlertidige og nåværende UFC bantamvekttitlene, noe som ga amerikaneren Aljamain Sterling seieren i en svært kontroversiell avgjørelse.

Ærlig talt løp fra russeren i første runde, i andre og tredje fem-minutters periode klarte Sterling å overføre Jan, og mesteparten av tiden dominerte ham på bakken på grunn av ryggkontroll.

De siste rundene, tvert imot, ble overlatt til den russiske jagerflyen, som var bedre enn motstanderen i stående posisjon, og som også forsvarte seg fra amerikanerens farlige pasninger, dekket ham og befant seg i en dominerende posisjon.

Mot slutten av kampen tok Jan motstanderens rygg og forsøkte å kvele ham bakfra, men sluttsirenen tillot ham ikke å fullføre mottakelsen.

Som et resultat, etter en kamp med fem runder, som ble den nest mest betydningsfulle begivenheten i UFC 273-turneringen, ga dommerne seieren til Sterling ved en delt avgjørelse med en score på 48-47 to ganger og 47-48, som i et intervju etter kampen utfordret tidligere divisjonsmester TJ Dillashaw.

På sin side sa Petr Yan at han var blitt ranet og krevde en umiddelbar hevn.