Petr Yan tabte til Aljamain Sterling ved UFC 273

Petr Yan förlorade mot Aljamain Sterling på UFC 273

Dommerne i Florida State Athletic Commission tillod ikke Petr Yan at forene de midlertidige og nuværende UFC bantamvægttitler, hvilket gav amerikaneren Aljamain Sterling sejren i en yderst kontroversiel beslutning.

Helt ærligt løb væk fra russeren i første runde, i anden og tredje fem-minutters periode lykkedes det Sterling at overføre Jan, og det meste af tiden dominerede ham på jorden på grund af rygkontrol.

De sidste runder blev tværtimod overladt til den russiske fighter, som var bedre end sin modstander i stående position, og som også med succes forsvarede sig mod amerikanerens farlige afleveringer, dækkede ham og befandt sig i en dominerende position.

Mod slutningen af ​​kampen tog Jan modstanderens ryg og forsøgte at kvæle ham bagfra, dog tillod den afsluttende sirene ham ikke at fuldføre modtagelsen.

Som følge heraf gav dommerne efter en fem-runders kamp, ​​som blev den næstmest betydningsfulde begivenhed i UFC 273-turneringen, sejren til Sterling ved en delt afgørelse med en score på 48-47 to gange og 47-48, som i et interview efter kampen udfordrede den tidligere divisionsmester TJ Dillashaw.

Til gengæld sagde Petr Yan, at han var blevet bestjålet og krævede en øjeblikkelig hævn.