En annen fighter bryter inn i lettvekseliten: Callie slo Flores – video

another-fighter-breaks-into-the-lightweight-elite-callie-beat-flores-png

Nottingham Arena, Nottingham, Storbritannia. Irish Top Lightweight Prospect (opptil 63,5 kg) Gary Callie (16-0, 10 KO) vant det ledige beltet WBA InterContinental i opposisjon til
Wilfredo Flores (10-1-1, 5 KOs) fra Puerto Rico.

Den ranke sørpoten Callie knuste trygt motstanderen på distanse med lynraske serier. Spesielt lent på venstre side. Flores snerret praktisk talt ikke som svar – han fant verken distansen eller tempoet.

I 2. runde sendte Callie motstanderen i en tung knockdown. Med store vanskeligheter kom han seg på beina, med vanskeligheter med å holde oppreist stilling. Og av en eller annen grunn lot dommeren Puerto Rican fortsette. Heldigvis ordnet det seg. Sekunder senere grep den tredje i ringen inn og reddet ham fra å avslutte.

HAN HAR GJORT DET IGJEN

Nok en strålende forestilling fra @BoxerCully for å vinne i den andre #WoodLara pic.twitter.com/sjdabgyweN

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) 18. februar 2023

Callie TKO 2.

Så langt er han imponerende.

I cruiservektgrensen (opptil 90,7 kg), representanten for Storbritannia ved OL 2020 Chivon Clark (5-0, 4 KO) falt, slo den panamanske portvakten trygt
Israel Duffus (20-8, 17 KO), som tidligere spilte i en lavere divisjon.

Underdogen forvekslet favoritten med ukonvensjonell boksing, hyppige holdningsendringer og latterlige kaotiske bevegelser. Briten holdt øye med motstanderen, men da han økte tempoet og tettheten i kampen, falt Duffus praktisk talt ned. Clark tok av en eller annen grunn foten fra gasspedalen og fortsatte å jobbe som nummer to. Underdogen ble underholdt av morsomme feiende svingninger. Et av disse slagene traff til og med briten.

Hver gang olympieren slo seg på mer aktivt, måtte Duffus overleve. Men siden dette var den første 10-runders kampen for Clark (han hadde aldri gått gjennom mer enn 4 tre-minutters kamper før), var han forsiktig og tvang ikke frem ting. Med det andre tallet kontret han motstanderen godt med en høyrekrok (da han stagnerte i venstrehåndsstilling), jobbet ut uppercuts i infighting.

At @C4CHEV makt #WoodLara pic.twitter.com/Y84nuAWevx

I 5. runde sjokkerte Clark motstanderen med en høyrekrok, men gongen reddet ham fra problemer. Og i de første sekundene av neste tre-minutters periode slapp favoritten motstanderen – han la seg latterlig nok under høyre krok. Fram til slutten av runden telte Duffus nok en knockdown – han tok et kne.

Clarke får nå knockdown #WoodLara pic.twitter.com/mV4nsfA9bE

Underdogen hadde mye bedre tid i løpet av de neste tre minuttene: mye lat jabb, kontret godt. Men 30 sekunder før gongen var igjen på gulvet. For fjerde gang ble Duffus slått ned øyeblikk før siste gong.

HVA ET SKUDT fra @C4CHEV som scorer en knockdown med kampens siste slag og flytter til 5-0 #WoodLara pic.twitter.com/1MT6LwpOkM

Dommernes poengsum: to ganger 98-88 og 98-90. En veldig nyttig kamp for en olympier.