Josh Taylor förblir superlätt: Han vill tysta alla

josh-taylor-forblir-superlatt-han-vill-tysta-alla-jpg

Den tidigare obestridde mästaren i superlättvikt (upp till 63,5 kg) Skotten Josh Taylor (19-0, 13 KO) kommer inte att gå in i en tyngre kategori förrän han vill “ta itu med saker” i den nuvarande divisionen.

Enligt boxaren, som tidigare övergett WBA-titeln på grund av sin ovilja att slåss mot den obligatoriska utmanaren Alberto Puello, vill han först ha en revansch med engelsmannen Jack Catterall (25-1, 13 KO), som han kontroversiellt och med stor svårighet överträffade i februari i år.poäng.

“Jag vill hålla käften för alla,” sa Josh ut i en intervju. Den nationella. “Den enda anledningen till att jag stannar på den här vikten är för att jag vill slåss mot Catterall igen. Jag tycker inte att det var fel beslut, men jag vill hålla käften för alla. Jag vill bevisa att det inte var min dag och att jag förblir en av de bästa kämparna på planeten.”

Samtidigt kommer Taylor inte att kunna slåss mot Catterall i nästa kamp – WBC insisterar på ett obligatoriskt försvar mot amerikanen Jose Cepeda (35-2, 27 KOs).

“Om det var möjligt att klara sig utan ingripandet av den obligatoriska försvarspolitiken, skulle jag först slåss mot Catterall och sedan mot Cepeda. Men Cepeda är också en stor kamp”, sa Josh, som fortfarande innehar WBC-, IBF- och WBO-titlarna.

Livet efter Taylor. WBA bestämmer vad de ska göra med den superlätta titeln

Rating