“Jag älskar de här utmaningarna.” Den nya tränaren Joshua är överväldigad av motivation

jag-alskar-de-har-utmaningarna-den-nya-tranaren-joshua-ar-jpg

Den välkände amerikanske tränaren Robert Garcia fortsätter att utstråla glädje över att gå samman med den brittiske ex-världsmästaren i tungvikt Anthony Joshua (24-2, 22 KO) för att förbereda sig för den kommande revanschen med ukrainaren Oleksandr Usyk (19-0, 19 KO).

Robert rapporterade om maximal motivation i en intervju med
Lilla jätte boxningpåminner om flera fall när hans avdelningar, som är underdogs, slog favoriterna.

“Jag älskar den här utmaningen,” sa Garcia. “Särskilt med tanke på att han förlorade och kommer att få en revansch med killen som slog honom. Det är det som motiverar mig mest: efter ett nederlag, när folk inte förväntar sig att han ska vinna. Jag älskar sådana utmaningar. Till exempel när Maidana slog Broner eller Abner Mares – Jesus Queyar. Jag minns också mycket väl hur Steve Luevano åkte till London för att slåss mot Nikki Cook och slog ut honom i den 11:e ronden, vilket ingen förväntade sig.

“Nu står Anthony Joshua inför exakt samma utmaning”, betonade tränaren. – Han förlorar. Men han blev inte slagen – han medgav genom beslut. Och ändå är det ett nederlag. Ovillkorligt nederlag. Och nu är det bara coolt för mig att ta segern. För mig, som tränare, kommer det att vara mäktigt att få världsmästaren i tungvikt. Ingenting kunde vara bättre.”

Garcia anser också att Joshua är mer begåvad än Usyk, Fury och Wilder.

Rating