The Return of the King: Estrada snuppede sejren fra Cortez – video

the-return-of-the-king-estrada-snatched-victory-from-cortez-jpg

Hermosillo, Mexico. I aftenens hovedbegivenhed er divisionslederen, lokal indehaver af (omstridte værdi)titler WBC franchise og Magasinet Ringen legenden om den anden fluevægt (op til 52,2 kg) Juan Francisco Estrada (43-3, 28 KO’er) snuppede sejren fra landsmanden Archi Cortes (23-3-2, 10 KO’er).

Estrada tog uden rekognoscering sigte på modstanderen: han slog hårdt, slog godt med en venstre krog, passerede toere. På et tidspunkt tillod mesteren underdog at vise sig lidt frem: Cortes markerede sig med et par uppercuts og overhands, men væddemålet på kryds virkede ikke – han havde ikke tid til at kontra.

Se calentaron los animos #EstradaCortes pic.twitter.com/Li3zy0X7Zy

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) 4. september 2022

I 2. runde skubbede favoritten lidt til og rystede Cortez to gange. Derefter pålagde han en mahach på tæt/mellem afstand, flot slået gennem kroppen. Estradas ønske om at forsinke Cortes spillede imod ham – han tog slag i den 4. tre-minutters periode og var endda lettere chokeret kort før gongongen.

#EstradaCortes @DAZNBoxing pic.twitter.com/pHURFLLUNG

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) 4. september 2022

I 5. runde brækkede underdog mesterens næse, klemte den mod rebene, men lod sig rive lidt med af angrebet – Estrada slog til og greb initiativet. Uventet meget hård og konkurrencedygtig kamp.

#EstradaCortes @DAZNBoxing pic.twitter.com/Fk1UC2PVaU

Det er muligt, at den afgørende faktor var Cortez’ manglende erfaring i langdistancekampe. I 7. runde sænkede han farten, der var meget færre kastede slag. Ansøgeren gik i overlevelsestilstand, blev væltet efter et misset slag mod kroppen. Med besvær varede indtil gongen.

Efter 8 runder er dommernes score: 77-74, 77-74 Estrada mod 74-77 Cortes. Du skal give kredit til underdog. Med hjælp fra træner Nacho reagerede Beristain meget hurtigt på kampens forløb: han forsvarede leveren godt, mødte godt favoritten, der skubbede frem med et stik og et kryds, forbandt hans ben.

Kampflyene afsluttede den 12. tre-minutters periode med en lys udveksling. Dommernes score: 115-112, 115-112 og 114-113 til fordel for favoritten.