“American Lomachenko” slog knap “Jig” Gonzalez

american-lomachenko-barely-beat-jig-gonzalez-jpg

T-Mobile Arena, Las Vegas, USA. WBC-mesteren i superfluevægt (op til 52,2 kg) den amerikanske vidunderkind Jesse Rodriguez (17-0, 11 KO’er) holdt det andet forsvar af bæltet – med stort besvær besejrede han den multiple udfordrende mexicanske Israel Gonzalez (28-5-1, 11) KO’er).

Rodriguez er den samme afdeling Robert Garciasom tidligere blev kaldt “Amerikaneren Lomachenko” af de lokale medier, da den stilmæssigt ligner den ukrainske eks-mester Vasily Lomachenko.

Ansøgeren satsede på arbejdet som det andet nummer – han modvirkede Rodriguez, slog især meget i kroppen, forsøgte ikke at investere i slag, arbejdede “for point”, var meget aktiv. I 2. runde vænnede favoritten sig lidt til modstanderen. Han scorede et par uppercuts, kontrade smukt og hårdt med en højre hook. Gonzalez ville ikke opgive initiativet: han fulgte nøje mesterens skift, arbejdede foran kurven, slog meget i kroppen. En meget konkurrencepræget kamp.

I 6. runde havde kæmperne en hyggelig “telefonbokskamp”. Gonzalez holder kampens tempo og tæthed. Kampflyene stødte sammen med hoveder flere gange. I 8. runde dannedes et snit i ansøgerens ansigt. Rodriguez ramte under bæltet to gange i træk, hvilket dommeren blev straffet for.

Ved 9. runde sænkede Gonzalez farten, slagene tabte fart, der var lidt færre af dem. Mesteren begyndte at presse på udfordreren endnu mere aktivt. Jeg kunne få endnu et strafpoint – i den 11. tre-minutters periode ramte jeg under bæltet. Dommeren forstod ikke episoden (han tog en dårlig position), bare hvis han besluttede ikke at straffe mesteren. Afgørende runde trygt optaget i hans sparegris Rodriguez.

Dommernes score: 118-109, 117-111 og 114-113 til fordel for mesteren. Forfærdelige kort.