Ngannou visade Volkov hur man slår Rozenstruik

Alexander Volkov, som framgångsrikt försvarade den sjunde raden i UFCs tungviktsbetyg i konfrontationen med Jairzinho Rozenstruik, medgav att erfarenheten av den nuvarande divisionsmästaren Francis Ngannou hjälpte honom att vinna en tidig seger i denna kamp.

”Nära nätet försvarar han sig inte bra från slag – vi såg detta i hans kamp med Ngannou,” sa den ryska tungviktaren i en intervju med kanalen ”Låt mig avbryta dig”. ”Jag förstod att när han flyttade tillbaka, försvarar han sig dåligt. Jag visade honom med min högra hand lite nedåt, han reagerade, sänkte händerna och jag slog honom i huvudet. Då var det en fråga om teknik”

Volkov kommenterade också motståndarens ord att domaren Herb Dean skyndade sig att stoppa kampen vid 2:12 av den första omgången.

”Jag kände att jag gjorde slut på honom. I det ögonblicket ville jag sparka honom i huvudet med min fot, men domaren kom för nära, och jag kunde inte svinga. Det fanns inga alternativ för honom att lämna och snabbt komma till sans. Även om han lyckades skulle jag skärpa upp honom igen och göra detsamma. Om kampen inte hade slutat på två minuter, skulle den ha slutat på fyra.”

”I allmänhet blev allt klart för mig under de första minuterna av kampen. Jag visste redan att allt skulle ordna sig, och jag såg inga särskilda svårigheter. Motståndaren är stark, men jag förstod vad jag skulle göra med honom. Att kampen stoppades lite tidigare är i alla fall inte mitt jobb, och inte mitt problem. Allt som berodde på mig gjorde jag. Hans keps flög också ut när jag gjorde slut på honom och han missade några slag utan svar, men så fort domaren höll om mig reste han sig.

Om allt går enligt planerna räknar Drago med sin nästa kamp i oktober i år på UFC 281 i Abu Dhabi.

”Med största sannolikhet kommer nästa kamp att vara i Abu Dhabi, om allt går som det är för tillfället. Jag är inte så trött, men det finns en känsla av att jag måste ta en paus”