UFC 285-resultater: Jones blir tungvektsmester, Shevchenko mister tittelen

UFC 284 results: Jones becomes heavyweight champion, Shevchenko loses title

Det tok Jon Jones litt mer enn to minutter å la ingen stein stå uvendt fra forsvaret til Cyril Gan og vinne det ledige UFC tungvektsmesterskapet.

Fra de første sekundene av kampen, som ledet UFC 285-turneringen i Las Vegas, begynte amerikaneren å legge press på franskmannen, og flyttet deretter enkelt motstanderen til bakken, og mislyktes i et motangrepsforsøk.

Ved å bytte posisjon festet Jones Gan til nettet, tok enkelt nakken hans og brukte en giljotine-choke, noe som tvang dommer Mark Goddard til å stoppe kampen klokken 2:04 i første runde.

Etter en triumferende retur til åttekanten etter en tre-års pause, bekreftet Jon Jones at han ville være klar til å forsvare beltet sitt i juli mot den tidligere divisjonsmesteren Stipe Miocic, som tidligere hadde blitt kåret til den offisielle utfordreren til tittelen.

I co-main-arrangementet ble Alexa Grasso, opprinnelig fra Mexico, forfatteren av en av de største forstyrrelsene i historien til blandet kampsport, etter å ha klart å ikke bare ta bort UFC-beltet for fluevektmesterskap fra Valentina Shevchenko, men også for å fullføre Bullet foran skjema.

Allerede i første runde klarte den meksikanske kvinnen å skape alvorlige problemer i den stående posisjonen for den nåværende mesteren, i forbindelse med at Shevchenko måtte bruke sine bryteferdigheter i andre og tredje fem-minutters periode, men i fjerde segment av kampen gjorde innfødte i Kirgisistan en feil, ga motstanderen hennes ryggen og lot henne kvele henne bakfra, og satte en stopper for kampen.

I den tredje viktigste begivenheten i turneringen vant den ubeseirede kasakhstanske jagerflyen Shavkat Rakhmonov sin syttende profesjonelle seier, og endte foran skjemaet til amerikaneren Jeff Neal, som hadde mislyktes i vektkuttet dagen før og mistet tretti prosent av honoraret for turneringen. slåss.

Den beste weltervektkampen endte med 43 sekunder igjen av siste runde etter en stående naken choke bakfra fra Nomad, men før han signaliserte underkastelsen, ga Neil Rakhmonov en tøff kamp, ​​og klarte å sjokkere motstanderen alvorlig i starten av de siste fem minuttene periode.

I et intervju etter kampen sa Shavkat Rakhmonov at han ønsker å se Colby Covington som sin neste motstander, eller vinneren av tittelomkampen mellom Leon Edwards og Kamaru Usman, som møtes i London om to uker.

Blant andre resultater noterer vi oss de tidlige seirene til Bo Nikal, Drikus Du Plessis, Marc-Andre Barrio, Ian Garry og Tabata Ricci, samt den vellykkede debuten i organisasjonen til en innfødt fra Tadsjikistan, Loika Radjabov, som beseiret de ubeseirede Argentinske Esteban Ribovich etter enstemmig avgjørelse.