UFC 284-resultater: Makhachev beseiret Volkanovski i en tøff kamp

UFC 284 results: Makhachev defeated Volkanovski in a tough fight

Den beste fighteren i verden, uansett vektkategori, Alexander Volkanovski, klarte ikke å ta UFCs lettvektsmesterskapsbelte fra Islam Makhachev, men ga den russiske fighteren den tøffeste kampen i karrieren.

Kampen, som ledet UFC 284 i Perth, gikk hele distansen og endte med en enstemmig avgjørelsesseier for Makhachev, 49-46 og 48-47 to ganger.

I hver av rundene klarte russeren å overføre motstanderen med store vanskeligheter, men australieren reiste seg enten raskt, eller så var saken begrenset til kontroll uten alvorlige trusler fra Makhachev. Samtidig hadde ikke den australske jageren fordel i stående posisjon, og gang på gang bommet han på enkeltslag fra russeren, noe som slo ned forsøkene hans på å øke tempoet.

Men litt over et minutt før kampens slutt gjorde russeren en feil og ble slått ned, og manglet en høyre hånd, hvoretter han ble tvunget til å forsvare seg på ryggen fra angrepene til australieren, som prøvde å bygge videre på suksessen, helt til den siste sirenen.

I et intervju etter kampen uttalte Islam Makhachev at han trengte slike tøffe kamper for å bli bedre, og uttrykte også sin vilje til å forsvare seg mot enhver legitim utfordrer hvis rett til en tittelkamp ikke ville være i tvil.

I co-main eventen til arrangementet vant Yair Rodriguez det midlertidige UFC fjærvektmesterskapet ved å beseire Josh Emmett i spektakulær stil. Etter å ha klart i halvannen runde ikke bare å demonstrere sitt mangfoldige arsenal, men også å gå glipp av flere farlige slag fra motstanderen, fløy meksikaneren på slutten av den andre fem-minutters perioden inn i motstanderen med et knestøt i en hopp, lot den sjokkerte Emmett dekke seg til, og satte deretter en stopper for kampen, mens han holdt en kvelning med en trekant.

I den tredje viktigste begivenheten i turneringen, noterte den australske weltervekteren Jack Della Maddalena sin fjerde stoppseier på rad i UFC, og avsluttet i første runde med en bakre naken choke av jamaicanske Randy Brown, etter å ha slått ned motstanderen med en høyre krok.

Blant andre resultater av arrangementet, noterer vi oss den mislykkede debuten i lettvektskategorien til russeren Zubaira Tukhugov, som i den første kampen på det tidlige foreløpige kortet etter tre runder tapte etter en egen avgjørelse til den brasilianske rookie fra organisasjonen Elvis Brenner .

Justin Tafa, Joshua Kulibao, Claydson Rodriguez og Loma Lukbunmee registrerte tidlige seire.