Categories: MMA

Prograis slo ut Cepeda

Dignity Health Sports Park, Carson, California, USA. I hovedbegivenheten i showet bestemte de beste amerikanske superlette (opptil 63,5 kg) Jose Cepeda (35-3, 27 KOs) og Regis Prograis (28-1, 24 KOs) eieren av det ledige WBC-verdensmesterbeltet. Favoritten feiret seieren.

Kampen begynte med en taktisk skuddveksling mellom to venstremenn. I åpningsrunden var underdogen til Cepeda litt mer effektiv, og Prograis tok den andre treminuttersperioden. Favoritten knuser aggressivt, skutt med en venstre krok. Og hans konstante kroppsbevegelser slår ned synet av underdogen.

I 4. runde møtte jagerflyene mot hverandre. Cepeda utviklet et kutt nær høyre øye. Prograis kontrollerte kampens gang, satte farten. Første halvdel av kampen bak ham er 5-1. Cepeda må ta risiko. Kanskje du burde prøve å pålegge kraftboksing. Han takler ikke Prograis sine reflekser og fart.

Ser ut som underdogen vil prøve å gjøre det. Cepeda klamret seg til midten av ringen. Nei, ikke det. Han sirkler rundt i midten av ringen, og prøver ikke å fungere som det første tallet. Vi har den kuleste sjakkduellen, der favoritten improviserer, og underdogen har bare én sjanse igjen – å ta motstanderen på en feil.

Litt bedre Cepede lyktes i 8. runde. Prograis begynte å flørte – av en eller annen grunn ga han opp avslutningen på den 9. tre-minutters perioden. I 10. runde rystet underdog favoritten. Begge iscenesatte en bratt mahach på kloss hold. Cepeda mistet umiddelbart initiativet og begynte å kline til.

Prograis traff motstanderen kraftig med en venstre krok i løpet av de neste tre minuttene. Jeg så at han ble sjokkert og skyndte seg å avslutte. Cepeda svarte ikke med slag for slag, hang i tauene. Dommeren gikk inn og stoppet kampen. Flott prestasjon fra Regis.

Prograis TKO 11.

I kveldens co-main event, Costa Ricas enhetlig strawweight-mester
Jocasta Valle (27-2, 9 KO) tok WBO- og IBF-titlene fra mesteren i den første fluevekten (opptil 49 kg)
Evelyn Bermudez (17-1-1, 6 KO) fra Argentina.

Kampen gikk hele distansen, det viste seg å være konkurransedyktig og tøff – en sånn non-stop kamp. Dommerne så annerledes på kampen: 95-95, 99-91 og 97-93. Tro det eller ei, 99-91 er poengsummen til Adelaide Bird. Hun er bare usinkelig…