Møt vår nye verdensmester! Matias tar IBF-tittel

meet-our-new-world-champion-matias-takes-ibf-title-png

Armory, Minneapolis, USA. I hovedbegivenheten til showet ble det ledige IBF verdensweltervektbeltet (opptil 63,5 kg) konkurrert mellom Puerto Rican Subriel Matias (19-1, 19 KOs) og argentinske Jeremias Ponce (30-1, 20 KOs). Tittelen gikk til favoritten.

Underdogen Ponce startet kampen som forventet fra Matthias: hard press, et stort antall kastet (og veldig tunge) slag. Favoritten ble litt overrumplet over motstanderens handlinger, han så stiv og usikker ut.

Jeremias Ponce kom ut og skyter #MatiaPonce pic.twitter.com/Q9z9HsYMDm

— SHOWTIME Boxing (@ShowtimeBoxing) 26. februar 2023

I 2. tre-minutters periode tok Matias skjæringen på nært hold, grunnet overlegenhet i skuddkraft, begynte å avbryte motstanderen. Ponce plukket opp slag, han måtte raskt klinte til.

3. og 4. runde på rad med rasende mahach. Tre minutters start for argentineren, men så griper Puertoricaneren initiativet. En voldsom slagutveksling i kamper. Det ser ut til at Ponce allerede kjemper på det moralske og viljesterke.

Ikke blunk, handlingen er bare i gang #MatiaPonce pic.twitter.com/jJe3FGfAbm

Dette er sant. Han er på lerretet i de siste sekundene av 5. runde. Og nekter (ikke en fighter, men hans trener) å fortsette kampen. Utrolig visp!

.@SubrielMatias sender Ponce til lerretet på slutten av den 5. og Ponces corner stopper kampen mellom rundene #MatiaPonce pic.twitter.com/pvXSAlUHtw