Categories: MMA

Møt vår nye verdensmester! Foster slo Vargas

Alamodome, San Antonio, USA. I kveldens hovedarrangement ble den ledige WBC-verdenstittelen i andre fjærvekt (opptil 59 kg) spilt ut: meksikanske Ray Vargas (36-1, 22 KO) klarte ikke å erobre tredjedivisjon, tapte mot amerikaneren O’Shaky Foster (20-2, 11 KO).

Det viser seg at selv ved denne vekten hadde Vargas en fordel over motstanderen i antropometri. Men Foster jobbet veldig solid på føttene og prøvde å komme seg foran motstanderen. I 2. runde ristet han meksikaneren, og han falt. Av en eller annen grunn registrerte ikke dommeren knockdownen (i reprise ser det ut som motstanderen tråkket på foten, så alt er i orden).

I den tredje tre-minutters perioden påførte Foster et kutt på motstanderen nær venstre øye. Vargas er for passiv, han er fortsatt underlegen og trekker seg stadig tilbake, av en eller annen grunn prøver han å forsvare seg med skulderruller (spesielt mange av dem flyr til målet derfra). Kanskje jeg ikke burde ha fjernet Ignacio Beristain fra laget?

Fosters selvtillit øker @OshaquieFoster har kvernet seg gjennom 5 runder

Fang resten av #VargasFoster Lev videre @Showtime pic.twitter.com/4DuljmSKFY

— SHOWTIME Boxing (@ShowtimeBoxing) 12. februar 2023

Av amerikaneren i hjørnet krever de enda flere triks. Han slappet litt av, selv om det fortsatt var tidlig. Vargas risikerer litt mer tilbake. Han forstår at kampen ikke er i hans favør. Fordelen til amerikaneren i antall kastet skudd har forsvunnet. De krever mer stikk fra meksikaneren.

VI GÅR MED I MESTERSKAPSRUNDENE

Still inn live til #VargasFoster NÅ på @Showtime pic.twitter.com/67ojRg1ZTR

Foster jobbet hardere i 10. runde. Han fortsatte å presse motstanderen, selvsikkert brakte kampen til seier. Det er usannsynlig at meksikaneren får mer enn 3 runder.

Dommernes poengsum: 116-112, 117-111 og 119-109 til fordel for amerikaneren. Han var forresten en underdog.