Mer apset! Villa påførte Ellis sitt debuttap i kvalifiseringskampen

more-apset-villa-inflicted-his-debut-loss-to-ellis-in-jpg

Capital One Arena, Washington, USA. I kanskje den mest spennende (på papiret) kampen i showet i weltervektsgrensen (opptil 66,7 kg), amerikaneren Rashidi Ellis (24-1, 15 KOs) og puncher fra Venezuela Royman Villa (26-1, 24 KO). Underdog dro seieren.

Venezuelaneren gjemte seg bak en høy blokk, sakte, uten slag, uten arbeid, knuste Ellis med kroppen. Som svar beveget han seg godt, kastet ut lynraske stikk, traff kroppen godt flere ganger. Runden er for favoritten, men det er bedre for ham å holde seg unna tauene – til tider kjører han seg inn i et hjørne av ringen.

Villa er slett ikke imot å gå glipp av to slag, men svarer med ett. Men faktisk kaster han omtrent like mye som Ellis bringer til målet. Puncheren har et par overhands, en uppercut og flere badipunches. Han vil gjerne øke tettheten i kampen, men han finner fortsatt ikke avstanden.

I 4. runde fanget Ellis på en vakker måte forwarden Pitcher Villa med en uppercut. Han tålte slaget, men bena bøyde seg litt. Venezuelaneren fungerer godt i kroppen. Kanskje det ville vært fint å kaste litt flere av disse slagene. Favoritten motvirker med suksess nesten alle treff kastet av sluggeren. Det er viktig å merke seg Ellis-stikket – det fungerer veldig tydelig og hardt.

Kampen ble avbrutt i 7. runde da venezuelaneren slo under beltet. Litt senere felte han igjen, men denne gangen la ikke dommeren merke til bruddet. Runden viste seg å være mer konkurransedyktig, og endte med en utveksling ved tauene. I en kamp som denne har Villa en sjanse. Veldig hensynsløst av Ellis.

Underdogen hadde en veldig god 9. runde. Favoritten er lei av å hele tiden rygge unna motstanderen, han bommer mer og mer og kjenner kraften til motstanderen. Villa brukte de neste tre minuttene enda mer aggressivt. Hurra, endelig har vi noen intriger!

Venezuelaneren bokser nå (eller rettere sagt kjemper) med hendene nede. Ellis lener seg mer og mer på sykkelen. Dette er berettiget – han minimerte de tapte slagene, tok den 11. tre-minutters perioden. Blir det et siste angrep fra Villa?

Blimey! Venezuelaneren slo ned amerikaneren med en venstre krok. Vil han klare å få det? 30 sekunder før gong ble Ellis slått ned igjen. Siste gong. For sent ble Villa med i kampen.

Dommernes poengsum: 113-113, 114-112 og 114-112 til fordel for underdogen. Blimey! Kampen var forresten en eliminator.