Davis tvang Garcia til å kapitulere

davis-forced-garcia-to-capitulate-jpg

Capital One Arena, Washington, USA. I hovedbegivenheten til PPV-showet er WBA World lettvektsmester (opptil 61,2 kg) en amerikansk Gervonta Davis (28-0, 26 KO) slo mesteren under den dominikanske divisjonen Hector Luis Garcia (16-1, 10 KO). Interessant nok la han ikke beltet på slagmarken samtidig.

Kampen mellom to venstrehendte begynte i rolig tempo med en skuddveksling med stikk. Begge strevet tydeligvis etter å fungere som andrenummer, og det var derfor nesten ingenting skjedde i startperioden på tre minutter.

I 2. runde skjøt Garcia under beltet, noe han fikk en advarsel for fra dommeren (dominikaneren hadde tidligere behandlet ulovlige streik). Tre minutter igjen fungerte ikke, men i siste sekund brakte Davis likevel knyttneven mot målet.

Kampflyene startet den 3. tre-minutters perioden litt mer aktivt, men gikk så igjen over til taktisk konfrontasjon. Garcia er mer nøyaktig. Han fungerer veldig bra som kontraslager. I neste runde scoret underdogen den første feiende missen. Heldig – «Tank» hadde ikke tid til å ta til motmæle. Vi har litt flere utvekslinger, gjensidige treff. Davis ser ut til å ha skutt, men Garcia svarer solid.

Underdog-boksing trygt og kjølig. I dag beviser han at seieren over Chris Colbert slett ikke var tilfeldig. Ved behov er han veldig samlet og fokusert. Men for å være ærlig spiller det lave tempoet satt av Davis i hendene hans.

Favoritten begynte å trykke litt mer aggressivt. Antall vellykkede øyeblikk økte umiddelbart. Wow, hvilke utvekslinger begynte i 8. runde.

Kampen er avbrutt – kamp i hallen. Bråkene ble tatt ut, kampen ble gjenopptatt. Noen sekunder før ringeklokken vaklet Davis Garcia – det er utrolig at han holdt seg på beina. Noe skjer i hjørnet av underdogen. «Tank» er sint. Det er klart at dominikaneren ikke går inn i den 9. tre-minutters perioden.