Bi-divisjonserobreren Andred debuterer i supermellomvekt

bi-division-conqueror-andred-makes-super-middleweight-debut-jpg

Capital One Arena, Washington, USA. Erobrer av to vektdivisjoner amerikansk Demetrius Endred (32-0, 19 KO) debuterte i supermellomvektsdivisjonen (opptil 76,2 kg) i en kamp med en middelklasselandsmann Demond Nicholson (26-5-1, 22 KO).

Andred startet kampen aggressivt. Han okkuperte midten av ringen, kastet mange uppercuts. Nicholson foreslo som svar på en maktkonfrontasjon – han prøvde å kline, strikke motstanderens hender. Begge felte mye i clinches – forsøk på å støte hodet, hekte dem med albuene.

I 2. tre-minutters periode ga Andred ringens midtpunkt til motstanderen, jobbet vakkert foran kurven i serier, skiftet, skapte angrepsvinkler for seg selv og slapp Nicholson et minutt før gong. Underdogen ble ikke sjokkert, reiste seg, fortsatte kampen.

.@BooBooAndrade sender Nicholson til lerretet i runde 2 #AndradeNicholson | Rekkefølge #DavisGarcia: https://t.co/d96HK2LrHD pic.twitter.com/dctYifVKES

— SHOWTIME Boxing (@ShowtimeBoxing) 8. januar 2023

Demond kastet seg mer enn en gang med hodet først på favoritten. Han svarte med å slå ut mot motstanderen. Etter en av disse episodene grimaserte Nicholson i smerte – problemer med skulderen. Alt er OK, fortsett kampen. Han har imidlertid ingenting å tilby Andred.

Dommeren ville vært hyggelig å opptre litt mer bestemt. Til tider ignorerer jagerfly rett og slett kommandoene hans. I mellomtiden sparket eks-mesteren av gasspedalen, men til tider spretter Nicholsons kropp vakkert. Hvis den tredje i ringen ikke lar underdogen jobbe på nært hold (oppdrar stadig boksere), så har Demond ingen sjanse.

I 5. runde bommet Andred flere kroppsskudd (noen av dem så ut til å ligge rett under vannlinjen), mistet balansen og havnet på gulvet. Dommeren var tydelig på tap, tenkte noen sekunder, men åpnet ikke scoringen. Favoritten beveget seg litt, for så å fortsette å vakkert snappe opp Nicholsons angrep med lynraske serier. Han er veldig talentfull. Det er synd at han så langt ikke har fått muligheten til å vise seg frem mot elitemotstanden.

I 7. runde besøkte Nicholson gulvet igjen. Dommeren noterte heller ikke en knockdown i denne saken. Kanskje han har rett – Andred holdt samtidig motstanderen og banket, slo rett under beltet. Kampen ble mindre og mindre interessant. Begge var passive: favoritten ga opp å prøve å vinne før skjema, underdogen innså at han ikke hadde noen sjanse.

I den avgjørende runden satset Andred litt mer på slag, scoret nok en knockdown. Jeg lurer på om dommerne vil gi underdogen minst én runde?

De ga det ikke bort. Tre ganger 100-88 i favorittens favør.