Battle of the Unbeaten: Hitchins deklasserte Bausa – video

battle-of-the-unbeaten-hitchins-declassed-bausa-video-png

Madison Square Garden Theatre, New York, USA. I en bratt prospekt-sammenstøt møttes to ubeseirede amerikanske superlettvektere (opptil 63,5 kg): Richardson Hitchins (16-0, 7 KO) deklassifiserte John Bausa (17-1, 7 KO).

I startrunden telte dommeren ut en kontroversiell knockdown til Bause. Faktisk mistet han bare balansen da han prøvde å komme nær motstanderen. Men siden han bommet på stikket sekunder tidligere, tok den tredje i ringen denne avgjørelsen.

En innfødt i Puerto Rico, venstrehendte Bause var a priori svært ukomfortabel med Hitchins, fordi han foretrekker en maktkonfrontasjon på middels avstand, og motstanderen hans er en tøff, slagende og teknisk motkjemper. Bausa scoret ett solid angrep i 2.omgang, men resten av treminuttersperioden ble han fullstendig utspilt av motstanderen.

I 3. runde knuste Hitchins motstanderens nese. Han ser flott ut: snapp jab, raske hender, fenomenal timing, solid fotarbeid. Bause må ta risiko, men angrepene hans er for lesbare og mangler hodebevegelser – et lett mål for favoritten.

I det 4. tre minuttet droppet Hitchins Baus med en toer. Han lukket praktisk talt høyre øye. Hvor god er Richardson? Det er ikke klart hvordan Floyd Mayweather lot denne pepperen gå fra ham til Eddie Hearn …

Bauza nede i fjerde! @DAZNBoxing #HitchinsBauza #SerranoCruz pic.twitter.com/UVoRXQSvMb

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) 5. februar 2023

Underdogen er en fin kar, han kommer ikke til å kapitulere. Jeg prøvde å forveksle favoritten med angrepsvinklene, slo hodet hans utspekulert i clinches, kontret flere ganger godt med venstre. I starten av 6. runde løp han inn i et høyre kryss. Han ble lett rystet, arbeidet med bena hans forsvant, han fikk tunge slag. Jab and twos av Hitchins er en slags kosmos.

I 7. runde senket Bausa farten. Kampen ble til ensidig juling. Dommeren nærmer seg underdogen. Han kan stoppe kampen når som helst, etter slutten av tre-minutters perioden gikk han til hjørnet av underdog. Tilsynelatende tilbød han seg å fjerne jagerflyet fra kampen. De tror alt er bra med John. Men det er det ikke.

Hitchins er i gang med spillet… wow!

— DAZN Boxing (@DAZNBoxing) 5. februar 2023

Det er ikke klart hvordan Bausa overlevde alle disse slagene fra Hitchins. Men han høyrde siste gong. Det er lite sannsynlig at dommerne vil gi ham minst én runde. Dette er sant. Tre ganger 100-88. En veldig kraftig forestilling.