Atlas over den skandaløse Dubois-Lerin-kampen: «Riktig motstander, riktig dommer»

atlas-of-the-scandalous-dubois-lerin-fight-the-right-opponent-the-jpg

3. desember i London (England) lokal mester WBA Verden tungvekt Daniel Dubois (19-1, 18 KOs) debuterte i forsvaret av tittelen – ikke uten skandale passerte eks-krysseren fra Sør-Afrika Kevin Leren (28-2, 14 KOs).

I åpningsrunden skadet Dubois kneet og var på lerret tre ganger. Tidtakeren sikret fighteren – han fullførte treminuttersperioden noen sekunder tidligere.

Mesteren klarte å ta seg sammen i pausen, grep initiativet og timet motstanderen i 3. runde. Samstundes kom eit av slagene etter gongen, og dommeren ga ikke afrikaneren sjansen til å komme seg i pausen, og avsluttet kampen umiddelbart.

Lerenas promotør er sjokkert truer med å saksøke.

Og her er hvordan det skjedde kommenterte

opprørende spaltist Teddy Atlas: «Takk Gud for at den rette motstanderen ble valgt som Dubois sine rivaler – en helt grønn en, om enn med god rekord. Det er tydelig at han ikke var et høyt nivå. Tross alt ville en jagerfly på høyt nivå definitivt avsluttet Dubois. Så hvis du er en Dubois-fan, ikke glem å takke Gud.»

Atlas glemte heller ikke dommeren: «La oss være ærlige. Hvis i første runde, ikke Dubois, men Lerena var i en slik tilstand og tok kneet tre ganger, hva er sjansene for at dommeren vil fortsette kampen, og ikke stoppe den umiddelbart? Her i dette deretter og en virksomhet. Her alt enklere dampet neper. Og dette er hele sannheten. Selv om jeg fortsatt vil gi æren til Dubois for hans mot og utholdenhet.

Umiddelbart etter denne seieren beordret WBA en duell mellom Dubois og eieren av organisasjonens hovedbelte (WBA Super) ukrainske Oleksandr Usyk. Men i nær fremtid vil det ikke finne sted – brite gjør ennå ikke krav på denne kampen – og det er grunner til det.