Alimkhanuly skuffet: Bentley bestod med nød – video

alimkhanuly-disappointed-bentley-passed-with-difficulty-video-jpg

Palms Casino Report, Las Vegas, USA. I kveldens hovedturnering gjorde WBO mellomvektsmesteren (opptil 72,6 kg) Zhanibek Alimkhanuly (13-0, 8 KOs) fra Kasakhstan sitt første tittelforsvar – han ble sliten, med vanskeligheter passerte han briten Denzel Bentley (17- 2-1, 14 KO).

Den venstrehendte mesteren okkuperte tradisjonelt midten av ringen, og presset aggressivt og trakk motstanderen på seg, og sonderte med et lat stikk. Bentley prøvde å motarbeide motspilleren, men han kunne hele tiden ikke holde det ut og stormet med feiende slag – han falt gjennom og fikk den.

Alimkhanuly var ikke veldig komfortabel på grunn av motstanderens klønete stil, men i starten av kampen så han bra ut. Utfordreren våknet og ga en god 5. tre-minutters periode: han presset aggressivt, var ikke redd for å kaste slag, jobbet på kroppen. Bentley utjevnet i det minste kampens gang. Alimkhanuly var skuffende – forsøkene hans på å kontre med venstre krok er for åpenbare. Den mangler et solid stikk og kombinasjonsarbeid.

Mesteren brukte den 9. tre-minutters perioden mye bedre. Igjen hang over søkeren, tvang ham til å jobbe, savner – straffet for feil. Men alt dette forsvant umiddelbart i 10. runde – fighterne startet en tøff kamp. De krevde av mesteren å ikke gi opp initiativet, men han var tilsynelatende for sliten. I hjørnet var kasakkerne synlig nervøse.

I mesterskapsrundene bommet Bentley på venstre hooks, var på randen av et tidlig nederlag flere ganger. De siste sekundene gikk i en slugfest mahacha – begge var slitne, klarte knapt å stå på beina.

Dommernes score: 116-112, 116-112 og 118-110 (denne overdrev det).

Alimkhanuly UD 12. Ujevne opptreden på bakgrunn av de britiske middelbøndene.

WBA minimum vekt mester (opptil 47,6 kg) amerikanske Seniesa Estrada (23-0, 9 KOs) slo
Yasmine Galu Villarino (6-2-2, 1 KO) fra Argentina.

Kampen viste seg å være vanskelig for mesteren, jeg måtte pløye. Dommerne ga henne alle rundene: tre ganger 100-90.