Categories: MMA

UFC 285 resultater: Jones bliver sværvægtsmester, Shevchenko mister titlen

Det tog Jon Jones lidt mere end to minutter at efterlade ingen sten uvendt fra forsvaret af Cyril Gan og vinde det ledige UFC-sværvægtsmesterskabsbælte.

Fra de første sekunder af kampen, som førte til UFC 285-turneringen i Las Vegas, begyndte amerikaneren at lægge pres på franskmanden og flyttede derefter let modstanderen til jorden, hvilket mislykkedes et modangrebsforsøg.

Jones skiftede position, fik Gan fast på nettet, tog ubesværet hans nakke og påførte en guillotinechoke, hvilket tvang dommer Mark Goddard til at stoppe kampen kl. 2:04 i første runde.

Efter en triumferende tilbagevenden til ottekanten efter tre års pause bekræftede Jon Jones, at han ville være klar til at forsvare sit bælte i juli mod den tidligere divisionsmester Stipe Miocic, som tidligere var blevet kåret som den officielle kandidat til titlen.

I co-main-begivenheden blev Alexa Grasso, der er indfødt i Mexico, forfatteren til en af ​​de største forstyrrelser i historien om blandet kampsport, efter at have formået ikke kun at tage UFC-flyvevægtsmesterskabet fra Valentina Shevchenko, men også at afslutte Bullet før tidsplanen.

Allerede i første runde formåede den mexicanske kvinde at skabe alvorlige problemer i den stående position for den nuværende mester, i forbindelse med hvilken Shevchenko skulle bruge sine brydningsevner i anden og tredje fem-minutters periode, men i fjerde segment af kampen begik den indfødte i Kirgisistan en fejl, idet hun gav sin modstander ryggen og lod hende kvæle hende bagfra, og satte en stopper for kampen.

I den tredje vigtigste begivenhed i turneringen vandt den ubesejrede kasakhiske fighter Shavkat Rakhmonov sin syttende professionelle sejr, og sluttede foran tidsplanen for amerikaneren Jeff Neal, der havde svigtet vægtskæringen dagen før og mistede tredive procent af gebyret for turneringen. kæmpe.

Den bedste weltervægtskamp endte med 43 sekunder tilbage af sidste runde efter en stående bagerste nøgen choke fra Nomad, men før han signalerede underkastelsen, gav Neil Rakhmonov en hård kamp og formåede for alvor at chokere sin modstander i starten af ​​de sidste fem minutter. periode.

I et interview efter kampen sagde Shavkat Rakhmonov, at han ønsker at se Colby Covington som sin næste modstander, eller vinderen af ​​titelomkampen mellem Leon Edwards og Kamaru Usman, som mødes i London om to uger.

Blandt andre resultater bemærker vi de tidlige sejre for Bo Nikal, Drikus Du Plessis, Marc-Andre Barrio, Ian Garry og Tabata Ricci, samt den succesrige debut i organisationen af ​​en indfødt Tadsjikistan, Loika Radjabov, som besejrede de ubesejrede Argentinske Esteban Ribovich ved enstemmig beslutning.