Categories: MMA

Mød vores nye verdensmester! Foster slog Vargas

Alamodome, San Antonio, USA. I aftenens hovedbegivenhed blev den ledige WBC-verdenstitel i anden fjervægt (op til 59 kg) spillet ud: Mexicanske Ray Vargas (36-1, 22 KO’er) formåede ikke at erobre tredje division, tabte til amerikaneren O’Shaky Foster (20-2, 11 KO’er).

Det viser sig, at selv ved denne vægt havde Vargas en fordel i forhold til sin modstander i antropometri. Men Foster arbejdede meget solidt på sine fødder og forsøgte at komme foran sin modstander. I 2. runde rystede han mexicaneren, og han faldt. Af en eller anden grund registrerede dommeren ikke knockdownet (i genspillet ser det ud til, at modstanderen trådte på hans fod, så alt er OK).

I den 3. tre-minutters periode påførte Foster modstanderen et snit nær venstre øje. Vargas er for passiv, han er stadig underlegen og trækker sig konstant tilbage, af en eller anden grund forsøger han at forsvare sig med skulderruller (især mange af dem flyver til målet derfra). Måske skulle jeg ikke have fjernet Ignacio Beristain fra holdet?

Fosters selvtillid stiger @OshaquieFoster har kværnet sig igennem 5 omgange

Fang resten af #VargasFoster Lev videre @Showtime pic.twitter.com/4DuljmSKFY

— SHOWTIME Boxing (@ShowtimeBoxing) 12. februar 2023

Fra amerikaneren i hjørnet kræver de endnu flere tricks. Han slappede lidt af, selvom det stadig var tidligt. Vargas risikerer lidt mere til gengæld. Han forstår, at kampen ikke er til hans fordel. Amerikanerens fordel i antallet af kastede skud er forsvundet. De kræver mere jab fra mexicaneren.

VI GÅR I MESTERSKABSRUNDENE

Lyt med live til #VargasFoster Nu på @Showtime pic.twitter.com/67ojRg1ZTR

Foster arbejdede hårdere i 10. runde. Han fortsatte med at skubbe modstanderen, selvsikkert bragte kampen til sejr. Det er usandsynligt, at mexicaneren får mere end 3 runder.

Dommernes score: 116-112, 117-111 og 119-109 til fordel for amerikaneren. Han var i øvrigt en underdog.